Гърневски: Лично аз водих разговорите, защо се отмятат?!

Който е "за" Европа ще дойде на митинга, който е "против" - няма да дойде, споделя разочарованието си от Реформаторите бившият кмет на Пловдив

 Спас ГЪРНЕВСКИ, председател на сдружение „Разум”

 

 

 

 

 

 - Как ще коментирате разграничаването на партии от Реформаторския блок от митинга довечера?

 

- С всички, изписани на плакатиq са водени предватилени разговори. Всички приеха мотото на митинга. Всички категорично потвърдиха, че са съорганизатори на този митинг. Той не е митинг-обединител на десницата, а е митинг под надслова „Не на реставрацията и на олигархичното управление”.

Първи, които кагегорично потвърдиха бяха ДСБ. На петата минута, след като им се отправи предложението, те звъннаха и казаха, че ще участват на всяка цена и дори лидерът им Радан Кънев е изявил желание да участва в митинга. Не разбирам защо обръщат позицията си.

Така са проведени разговори с всички партии в Реформаторския блок и най-накрая с ГЕРБ, които също приеха категорично този надслов и този протестен митинг в Пловдив.

  

 

- Разговорите са водени на национално или на местно ниво?

 - Лично аз съм водил разговорите с председателите на партиите на местно ниво. Няма кой да напише име на партия, без съгласието на лидера, ако не е воден разговор. Искахме всички да вкусят от това, че Пловдив първи в страната ще каже „Не” на този олигархичен модел.  

 

 

 -  Вие как си обяснявате това три часа преди митинга те да се разграничат?

 - Чудя се. Това обществено мероприятие още миналия петък е обявено по медиите. След това всички потвърдиха категорично. Дори уточнявахме кой как ще говори. Недоумявам как може два часа преди митинга, някой по толкова неителигентен начин да се опитва да се измъкне от тази проява.

Обяснявам си го, че страха в управляващите и техните марионетки, са направили така, че да забият клин в това първо в страната обществено-политическо мероприятие, в което участват не само партии, но и граждани.

Как е възможно това, за мен е дори политическо самоубийство на тези, които са станали съорганизатори и се отричат от думите си. Те си имат софийско ръководство. Там, на жълтите павета понякога изглеждат дори по друг начин. Няма сила, която да осуети митинга, всички честни българи, всички, които повече от 4 месеца протестират,  всички, които искат да кажат „не на това управление” ще бъдат на този митинг.

Това е една недалновидна политическа проява на партии, които са изпаднали от парламента, а с такова страхливо поведение, едва ли отново ще влязат в парламента.

 

  

- Те коментираха, че са срещу правителството и подкрепят протестите, но не могат да застанат редом до ГЕРБ.

  - Никой не ги кани до ГЕРБ. На сцената няма да има политически сили, изправени една до друга с нейните представители. Няма да има политически речи.

Аз, като председател на сдружение”Рузум”, което беше инициатор за тази проява,  ще кажа няколко думи. Но ние не каним никой на политическа сватба. Политическата сватба става след избори, сега всички, които са против това олигархично управление идват на площада и застават. Това е един концерт на протеста. Всички, които са „за” Европа ще дойдат, всички, които са „против” - няма да дойдат.

  

 

-  Подозирате ли управляващите да имат пръст в това?

 - Не знам дали управляващите имат пръст това да се случи два часа преди митинга, но се сещам за много служби и фактори, които през тези 23 години са имали пръст да разделят десните партии, да разделят желанието на обществото и хората да бъдат заедно.

Който е взел това решение е за негова сметка. Това няма да спре нито този митинг, нито следващите. Ще има много силни митинги в бъдеще. Пловдив е град, който винаги е давал сериозен тон в политическите процеси. Протестите и  в Пловдив, и в страната няма да спрат докато не се смени това управление.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
21 коментара
До №19

До №19

17.10.2013 | 07:40

Че той, Спасчо, не претендира с амбиция да е полезен на хората! Той просто иска да лапа, да плюска, да краде, да е на светло и топло. Пука му на Спасчо кой какво казва за него. Отдавна се е отървал от такива \"болести\" на душата като чест, морал, достойнство... Един търбух в него, две алчни свински очички ненаядени и тлъсти ръчички с къси пръстчета ... ама шавливи, шавливи!

Отговори
0 0
Далай Шибай

Далай Шибай

17.10.2013 | 05:59

Егати историята!Такива \"мъдреци\" като спасчо гърневския преди време уничтожиха икономиката на Пловдив и сега пак \"реформатори\"?!Българската простотия край няма за съжаление.

Отговори
0 0
бай спас е само мас.

бай спас е само мас.

17.10.2013 | 03:55

тая политическа мастия,гърневски,не може ли да разбере че не трябва да се появява в публичното пространство,щото ОТВРАЩАВАА!Нито сини,нито червени,нито които и да било,не могат да понасят индивиди,които мислят само и единствено как да си пълнят гушата и с тази цел подскачат от партия в партия.С какво може да е полезен тоя шопар на Пловдив,на държавата,на хората?Бягай на село,пий си виното и остави политиката на младите хора.Ти за тая работа НЕ СТАВАШ!

Отговори
0 0
ПРОВОКАТОР

ПРОВОКАТОР

17.10.2013 | 03:19

СПАСЕ, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТИ КАЗВАМ - ТИ СИ ЕДИН МАЗЕН , ДОЛЕН ПРОВОКАТОР ! ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЛЪЖЕШ ПО НАЙ-ДОЛНОПРОБНИЯ НАЧИН ! ТВОИТЕ ХОРА ОТ ДС ПАК ТЕ АКТИВИРАХА - Я КАЖИ, АМА ПОИМЕННО С КОИ ОТ СДС ГОВОРИ, С КОИ ОТ ДСБ, С КОИ ОТ РЕПРЕСИРАНИТЕ, С КОИ ОТ РБ ? ЗАЩО ЛЪЖЕШ ПО ТОЗИ НАЧИН, БЕ МРЪСНИК ДОЛЕН ?!?!? ПОДЛОГА ТАКАВА, ЩЕ КОМПРОМЕНТИРАШ ПРОТЕСТИТЕ НА ХОРАТА ! УНИКАЛНА ЧОВЕШКА ОТВРАТ СИ ! ПЕТКО КАРАДЖОВ.

Отговори
0 0
Пачо

Пачо

17.10.2013 | 00:27

Гърневски е мазен, гнусен лизач, което е по гнусно от мазен, гнусен комунист, което всъщност си е Спас Гърневски. Мазен, гнусен комунист! Отврат! Ако това е лице на реформаторския блок и алкохолика Марков, по-добре да ги няма!

Отговори
0 0
Васил Трайков

Васил Трайков

16.10.2013 | 22:42

Гърневски, не е председател на Разум. Напусна председателството на сдружението, когато ставаше член на ДСБ! Но явно не е внесъл протокола с промените в Управителния съвет в Агенцията по вписванията. Това си е подсъдимо. Сега измъкна умъртвеното от него сдружение, за да си служи с него. Бях член на Управителния съвет на Разум и свидетел на това! Спасе, гнусно е това което правиш! Спри! Отвращаваш!\n

Отговори
0 0
До № 11

До № 11

16.10.2013 | 22:04

А бе драги,децата казват - кой те бута ,та се клатиш? Мамин Ваньо ли те кара да излизаш от дупката си? Ами като открихте детска градина, проектирана от пхредишният кмет и като имаше митинг за оставка на правителството,защо вашите членове не дойдоха на тези мероприятия? Или вече им е все едно? То и те самите разбраха ,че Тотевчито Мамино, до никъде няма да ги доведе. А пък ти плюеш Марица?Айде сопри се де!

Отговори
0 0
Въпрос

Въпрос

16.10.2013 | 21:54

Много народ ли имаше Гошко?

Отговори
0 0
Констатация

Констатация

16.10.2013 | 21:54

Всичко би било прекрасно, ако този митинг бе организиран не от \"старити ку-ви\", които с действията и бездействията си, докараха Държавата и Пловдив до това дередже, а от млади, интелигентни и можещи лица. Този Гърневски, май вече е разбрал, че по никакъв начин сам няма да намери място на Общинската софра. И започна офанзива. Гърневски, Гърневски - не разбираш май, че това е началото на краят ти.

Отговори
0 0
Гошко

Гошко

16.10.2013 | 21:40

Чух го как се плюнчи пред микрофона на сцената пред съвета. \"Синия Пловдив\" та синия Пловдив. И има очи да възхвалява сините, които хептен ни ебаха мамата. А няколко души (кой ги знае какви са) свиркат, дюдюкат, уж го поддържат. Цирк! Но в интерес на истината, народ се беше събрал. Васко кеца и той пя.83

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?