Доктор: Издевателство в “Столипиново” преобърна живота ми!

Д-р Иван Кьосев напусна Бърза помощ след нападение в “Столипиново”

Лекар напусна Центъра за спешна помощ, след като близки на пациент го заключиха в апартамент в “Столипиново” и го заплашиха с убийство. Това стана ясно вчера по време на съдебния процес срещу нападателите Мария и Емил Димитрови.


Този инцидент преобърна кариерата ми и реших, че е най-правилно да напусна, сподели д-р Иван Кьосев. На 31 януари т.г. той е дежурен.  С линейката се отзовава на  сигнал за бебе  с висока температура.  Адресът е в  “Столипиново”. Лекарят преглежда 6-месечното бебе. Преценява, че е наложително майката с детенцето да бъдат транспортирани до болнично заведение. Обяснява на Мария Димитрова, че ще ги закарат с линейката. Майката и баща є Емил, както и останалите роднини настояват всички да бъдат качени в реанимобила. Д-р Кьосев им обяснява, че това е невъзможно.


Емил ми грабна слушалката и лекарската чанта, заключи вратата и започна да ме заплашва, че ще ме убие, разказва медикът. Той е обграден от всички страни от разярените роднини.


Едва успява да се обади на тел.112. След малко на адреса пристига полицейски патрул. Униформените освобождават лекаря. Той е в шок от случилото се.
Поисках малко време от директора на центъра за спешна помощ, обмислих случилото се и  подадох молба за напускане, разказа д-р Кьосев.
В момента работи в болнично заведение в Пловдив, но все още не може да се отърве от преживения ужас. Вчера той поиска да внесе граждански иск от 5000 лева
срещу нападателите му. Съдия Бозева обаче прецени, че искът ще затрудни наказателното дело срещу нападателите му, и го отхвърли. Виновни сме, бяхме уплашени за детето, казаха подсъдимите. Те сключиха споразумение, след като се разкаяха. Мария Димитрова получи 4-месечна условна присъда, а баща є Емил - 1 г. пробация.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
16 коментара
роб

роб

22.11.2013 | 09:20

Недоумявам защо се държат с циганите сякаш са най-ценното съкровище на България. Прощават им се всичко .Защо?

Отговори
0 0
Mehmet bin Ahmet angelov

Mehmet bin Ahmet angelov

21.11.2013 | 20:33

Abe gyaur mrısen osigurofki nyamame No bay golemiya bakşiş ot nas go vzimate prosyatsi takibatı sviknahte taka kat nevi dasem mnogo sme loşi karate skıpi koli ot naşiya dwop kratzi takiva

Отговори
0 0
ivo

ivo

21.11.2013 | 18:57

nqmam dumi ,mai e vreme za tankovete

Отговори
0 0
работещ в СМП

работещ в СМП

20.11.2013 | 22:32

Г-н циганин ,ние сме давали клетва и правим и невъзможното за да има медицинска помощ за такива търтеи като вас ,които са само в тежест на тази Държава.За клетвата знаете ,за права знаете ,за помощи знаете ,но за работа не знаете ,за осигуровки не знаете .Достатъчно е да знаете ,че всички вас ви лекуваме от осигуровките внесени от този лекар и осигуровките на всички ,които си ги внасят.Така ,че циганино ,не посягайте на ръката която ви храни и лекува за да съществувате.\nТова което правите с хората ,които идват на крак да ви помагат е повече от престъпление.\nТрябва е да знаете ,че в утрешния ден ,заради такива като вас ,няма да има работещи в тази система и тогава ще ви питаме коя клетва ще търсите и кой ще ви е задължен - ще се поразредите ,като влезе в сила това ,че болниците няма да ви лекуват ,ако сте без осигуровки.\n

Отговори
0 0
Асен

Асен

20.11.2013 | 18:26

ас сам циганен но балгарите са докторите те са длажни да лекуват! те са имат клетва докторска! родителите не са винивни те за детето са го направили! само циганете са ви виновни! балгарите да не са ногу хубави всичките са за сапун! мрасници!

Отговори
0 0
Случайно преминаващ

Случайно преминаващ

20.11.2013 | 18:18

Асан и той е ора , аку ни вярвати питайти в Хелзинки

Отговори
0 0
на най на на

на най на на

20.11.2013 | 16:04

ние сме на търпеливите и толерантни хора по света.кой,кажете,може да търпи тия крадци ,лъжци,мошеници,наглеци в родината си.САМО НИЕ.а сега ни натрисат още такива-от кол и въже.жалко за човека,емоционалната травма ще е до живот,а тия тази зима пак ще ми крадат тока ...

Отговори
0 0
Вазил

Вазил

20.11.2013 | 15:04

Определени трябва да има повече хора като Арлин Антонов!!!!!

Отговори
0 0
Ванко 2

Ванко 2

20.11.2013 | 14:34

Докторе, напускай и страната докато е време! Ти имаш професия и няма да останеш гладен. Мангалите не са признателни и утре ще извият врата и на защитницата си - съдийката.

Отговори
0 0
Унизителна присъда

Унизителна присъда

20.11.2013 | 13:47

Съдийката се изплю в лицето си с тази присъда. Пожелавам й и на нея да й се случи подобно нещо.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?