Огнен ад в театъра, сцената е унищожена /СНИМКИ и ВИДЕО/

Само пепел остана от сцената и осветлението в големия салон на Драматичния театър след пожара избухнал тази сутрин в емблематичната сграда на Главната. Напълно изгорял е декорът на спектакъла "Възвишение", който трябваше да има премиера на 10 септември за откриването на есенния театрален фестивал "Сцена на кръстопът".

Ужасяваща миризма се носи в района. Отпред пред сградата на театъра са паркирани 2 противопожарни коли. Огнеборците продължават да гасят тлеещи участъци и не допускат никой от сценичните работници на Драмата.

Причините за бедствието все още не са известни.

Пазачът на Драмата е минал последно за оглед в седем часа, но нищо не е предвещавало трагедията. Пламъците мълниеносно са погълнали цялото осветление на сцената, както и декорите на "Възвишение". Целият таван в салона е черен, както и задкулисието.

Жертви и пострадали няма, предстои да се установят точно щетите. Ясно е, че независимо от трагедията есенният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" ще го има. Спектаклите от голяма сцена ще отидат в залата на Градския дом на културата.

В театъра се очаква да пристигне и министърът на културата Петър Стоянович.

 

Видео от plovdiv24.bg

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
skype emily_plovdiv1

skype emily_plovdiv1

23.08.2013 | 17:04

Лоша работа....За мен това е не просто тъжна новина,а много тъжна...

Отговори
0 0
Людмила Церовска

Людмила Церовска

23.08.2013 | 13:05

...както се е случил този ,,огнен ад,,...така трябва и да се отвори път към рая...този,който да вдъхновява с изкуството сърцата на пловдивчани и техните гости,защото ....няма защо...този град е създаден за изкуство и диша с него...с културата си...обичам го и съм съпричастна към тази изпепелена сцена...и нека феникса в нас да обедини усилията за възстановяването й\n

Отговори
0 0
Ваняя Стил -

Ваняя Стил -

22.08.2013 | 18:19

Това не трябваше да ни се случва на Пловдивчани. Имахме си едно красиво и истинско местенце за духовността на душата , взеха ,че ни го запалиха.

Отговори
0 0
градския фен

градския фен

22.08.2013 | 17:04

да се открие една дарителска сметка,и кой с колкото пари има ,да помогне за театрото, а има и доста заможни гржданя да вземат да дадът малко повече парички,а не да ги харчат по барове и казина,на градът му трябва ТЕАТРО, има нужда хората да се попросвещават отвреме на време,СЪБУДЕТЕ СЕ ПЛОВДВЧАНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
0 0
Кондьо

Кондьо

22.08.2013 | 14:33

Някой от старческо-Арменското съсловие е забравило фаса си някъде за да подчертае Драмата в театъра която се вихри години наред, този театър и управата му са с точното име и с точната случка.

Отговори
0 0
Пловдивчанка

Пловдивчанка

22.08.2013 | 13:48

РАЗПЛАКАХ СЕ!

Отговори
0 0
софянец

софянец

22.08.2013 | 12:28

Жалко, театъра е ремонтиран сравнително скоро!Сцените са обекти с повишена пожароопасност и всичко горимо (включително и декорите) следва да бъде обработено (импрегнирано) срещу горене.Учудвам се на бързината на разпространение и пораженията!

Отговори
0 0
Момчил Каназирев

Момчил Каназирев

22.08.2013 | 12:02

ХОРА !ПАЗЕТЕ ТЕАТРИТЕ! И АРТИСТИТЕ !ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ !Съжалявам за пловдивския театър ! Не ни карайте да съжаляваме за БЪЛГАРСКИЯ ТЕАТЪР !

Отговори
0 0
луда фенка

луда фенка

22.08.2013 | 10:29

чувствам се ограбена, не мога да повярвам...

Отговори
0 0
пловдивчанка

пловдивчанка

22.08.2013 | 10:04

В друг сайт обявиха, че вероятната причина за пожара е работата на работници от ЕВН, които прекарват инсталация за парно в сградата. МЪРЛЯВЩИНА!\nЕВН - ДА ПОЕМЕ ВЕДНАГА РЕМОНТА!!! \nПРЕСТЪПНИЦИ!!! \nКАК Е ВЪЗМОЖНО РАБОТНИЦИТЕ С ЕДНИ ОТ НАЙ-ВИОКИТЕ ЗАПЛАТИ В ГРАДА СТОРЯТ ПОДОБНО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СПРЯМО ПЛОВДИВ?

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?