По 100 нелегални имиранти влизат у нас всеки ден

“Средно дневно в България пристигат нелегално по около 100 души, понякога по-малко, понякога повече. По-голямата част са от сирийски произход - досега са над 4000. Значителна част са жени и деца”, казва главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред сп. "Тема". "Основният проблем е на българо-турската граница, където е големият миграционен натиск. Затова е променена организацията на граничното наблюдение, има допълнително сили и средства по най-активните направления, каза още Лазаров и поясни, че е увеличен броят на пунктовете и на ангажираните служители, осъществяващи първоначалната регистрация.

Стана ясно, че в Елхова функционира разпределителен център, където се извършват първоначалните проверки на лицата. Провеждат се и специализирани полицейски операции, извършват се проверки в хотелите и зоните за отговорност, в близост до границата.

"Увеличената група на чуждите граждани, които преминават на нашата територия, повишава възможностите сред тях да има лица, които са свързани с международни терористични организации, или радикални ислямистки групировки. В тази връзка е създадена организация с представители на всички служби", росочва Лазаров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?