“Аква Марица” довършва канализацията на Димитровград

Обединението е единственият кандидат, подал оферта за поръчката за над 13 млн. лева

"Аква Марица" е избраният изпълнител за мащабният проект по десния бряг на Марица, който предвижда реконструкцията и доизграждането на канализационната мрежа на Димитровград. Обединението е единственият кандидат, подал оферта за конкурса. Иначе тръжни документи закупили общо 6 фирми, съобщиха от общината.
Проектът е по Оперативната програма "Околна среда" и е на стойност над 13.2 млн. лв. За 8 месеца изпълнителят трябва да изгради 4219 м канализация и 1 918 м водопроводна мрежа. Ремонтите ще обхванат 14 улици в града. 10 133 225,32 лв. е  безвъзмездната помощ по проекта 2 533 306,33 лв. са от националния бюджет, а община Димитровград ще участва с 607 972,28 лв.
На 19 т.м. е изпратено искане до Дирекция "Финанси на Европейския съюз за околна среда" за авансово плащане в размер на 20% от стойността на безвъзмездната финансова помощ, за да започне работата по обекта. Строителството на обектите ще започне след приключване на процедурите и подписване на договори с изпълнителите на строителен надзор и авторски надзор, казаха още от общината.
Справка в интернет показа, че в софийския консорциум "Аква Марица" влизат "Газстроймонтаж", "Аква модул" и "Водоканалпроект - металпроект инженеринг". Обединението е участвало и в други мащабни строителни обекти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?