Ути забърка 20 килограмов бъргър
- 17:15, 02.11.2019
- 2322
- 0
20 килограмов биг бъргър от телешко месо приготви Ути Бъчваров в Пловдив. Кулинарният шедьовър бе част от атракциите на Стекспо 2019, което се провежда в Международен панаир Пловдив. Четвъртото издание на специализираното животновъдно изложение се организира от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България, а за първа година в проявата се включи и Асоциацията за развъждане на породата овце Лакон в България.
Целта на изложението е животните от двете направления да се популяризират у нас и да привлекат все повече фермери, които да ги отглеждат. Чистопородни говеда и овце могат да се видят на откритата площ пред 7-ма палата. Там гордо клати рога и единственият в България северен елен Рудолф, който живее близо до Роженските ливади.
На Стекспо 2019 участват специалисти в развъждането и отглеждането на говеда и овце и управление на пасища от САЩ, Шотландия, Франция и Австрия. Блонд Акитен, Симентал и Абердин Ангус, са асовете сред породите говеда, които грабнаха призове след дефиле на манежа. Техните качества оцени Крейг Гъфи от Канзас, САЩ – трето поколение фермер и развъдчик на говеда.
Снимки Атанас Кънев
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни