
Гурме


Радо Дивеча засенчи Бея на солта
Най-добрият ни сноубордист при мъжете Радослав Янков, познат още като Радо Дивеча скри шапката на кулинарната сензация Нусрет Гьокче с разфасовачните си уменият...

От трапеза на трапеза - или какви са коледните ястия по света
Наближават празници! Коледа е най-светлият празник и денят, на който се събира цялото семейство. Всяка страна си има свои обичаи и традиции, свързани с празника...

Как да не напълнеем по Коледа и Нова година
След по-малко от месец масите ни ще започнат да се препълват с всякакви благини. Все пак идват коледните и новогодишни празници, а по традиция българите обичаме...

Уникални рецепти за приготвяне на шаран
Тези пет невероятни рецепти за шаран, който може да поднесете на днешната празнична трапеза: Никулденски рибник Рибникът - шаран в тесто, се счита з...

Яли ли сте супа Яйла?
Необходими продукти: 1,5 ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. брашно, 1 жълтък, 1-2 ч.л. сок от лимон, сол на вкус. Начин на приготвяне: Поставяме в тенджерата кисел...

Да си оближеш пръстите: Кекс с портокалов сок
Необходими продукти: 6 яйца, 330 гр. 250 гр. (1 ¼ чаена чаша) захар 200 мл. = 190 гр. (1 чаена чаша) олио 200 мл. (1 чаена чаша) прясно изцеде...

Вкусотия до шия: Крем карамел с тиква
Тиквата е нарязана на кубчета и предварително сварена. Поставя се в тава, на дъното на която сте карамелизирали захар. Отделно разбивате 10 яйца, добавяте 1 ли...

Клечка кибрит показва дали медът е чист
Онези, които в семейството си са имал пчелари, знае как изглежда и на какво мирише истинският мед. Истинският мед, освен сладъкия, трябва да бъде и леко горчив ...

Да си оближеш пръстите: Пикантен миш-маш
Едно от най-вкусните ястия в националната ни кухня безспорно е миш-машът. Обогатим ли обаче традиционната рецепта с праз и пикантни подправки, той става великол...

Ако сте отказали хляба: Баница без брашно
Два стръка праз лук се нарязват на ситно и се задушават в тиган със свинска мас и малко зехтин. След като са готови, се добавя малко червен пипер и джоджен и см...

Гарантирано вкусно! Паламуд с праз на фурна
Необходими продукти: 1 паламуд, 1 стрък праз, 1 глава лук. Начин на приготвяне: Наситняваме праза и лука. На дъното на тавата слагаме малко зехтин и покр...

Изпитана рецепта: Пай с пилешко месо и праз
Необходими продукти: 1 пакет бутер тесто, 4-5 стръка праз, 1 кг пилешки гърди, 200 г сирене, 300 г гъби, 400 г заквасена сметана. Начин на приготвяне: Празът с...

Да си сготвим! Вкусни манджи за начинаещи
Дори начинаеща домакиня може лесно да сготви вкусни манджи с праз. Единият вариант е да го комбинирате с булгур, ориз и домати. Нарежете стрък праз в тав...

За засукани дами с апетит: Празът засища и вталява едновременно
Празът е царят на зимната трапеза. Предимствата му са безброй - пресен зеленчук е, защото сега е сезонът му. Освен това засища, без от него да се пълнее. Грижи ...

Вкусно и полезно: Ябълки с извара
Детето ви не обича извара? Ако му пригответе тази закуска, то дори няма да разбере, че съдържа този полезен продукт. Трябват ви две големи сладки ябълки, 100 г...
Топ новини
Последни новини

08:00 Заради ремонт: Ограничават движението по бул. "Санкт Петербург"
07:45 Честваме обичана светица, прославена от Патриарх Евтимий

07:30 Извънредно заседание на правителството днес

07:15 Шок в Холивуд! Анджелина Джоли замени Брад Пит с гореща любовница СНИМКА

07:01 Интересни факти преди Ботев - Берое

06:45 Честит рожден ден на актьора Ованес Торосян
Препоръчани новини

Колко струва боклукът на Пловдив

Орен Елимелех: Три различни пароли могат да ви спасят живота

А защо направо не прекръстим "Под игото" на #РадаПодБойчо

Наследството на Тотев: Зоопаркът като Суецкия канал - строим го 11 години

„Марица“ с нов рекорд - 1 047 679 читатели през октомври

Намери ли Пловдив своя кмет реформатор в лицето на Здравко Димитров
