Ароматни кифлички със сирене и кашкавал за закуска РЕЦЕПТА
- 05:08, 16.04.2025
- 08:05, 16.04.2025
- 6742
- 0
Днес ще ви изненадаме с една любима рецепта за кифлички със сирене и кашкавал, които буквално се топят в устата
Направата на кифличките е много лесна. Сигурни сме, че няма да затрудни нито една домакиня, без значение от опита, който имате в кухнята, пише actualno.com.
Необходими продукти
- 100 г настъргано краве сирене
- 100 г настърган кашкавал
- ½ чаена лъжичка бакпулвер
- 1 ½ чаша брашно
- 50 г разтопено масло
- 150 г кисело мляко
Начин на приготвяне
Много е важно да подбирате качествени продукти, защото именно от това зависи какъв ще бъде крайният резултат. Без значение дали готвите кифлички, козунак, баница или някаква любима гозба, инвестирайте в наистина качествени продукти, които след това да поднесете на трапезата във вид на предпочитано ястие.
Започнете със смесването на настърганите сирена.
След това добавете маслото и киселото мляко, в което предварително сте разбъркали бакпулвера. Накрая добавете пресятото брашно.
Замесете меко тесто, което да се оформя лесно. Ако сместа е прекалено лепкава, добавете още малко брашно.
Оставете тестото в хладилника за два часа, за да може да постегне.
В случай че не разполагате с достатъчно време, използвайте го веднага.
Разделете го на две части. Всяка от тях разточете на кръгла кора. Нарежете я на 16 триъгълника и навивайте.
От това количество продукти се получават общо 32 малки кифлички. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Най-накрая намажете с яйце. Може да поръсите и с микс от семена.
Изпечете кифличките в предварително загрята фурна на 180 градуса. След 20 минути цялата кухня ще ухае на домашно приготвена закуска.
Поднесете кифличките с домашно приготвен айрян или купа с кисело мляко. Може да ги сервирате и с друга добавка.
Да ви е сладко!