4968

Ароматни кифлички със сирене и кашкавал за закуска РЕЦЕПТА

Днес ще ви изненадаме с една любима рецепта за кифлички със сирене и кашкавал, които буквално се топят в устата

 

Направата на кифличките е много лесна. Сигурни сме, че няма да затрудни нито една домакиня, без значение от опита, който имате в кухнята, пише actualno.com. 

 

Необходими продукти

  • 100 г настъргано краве сирене
  • 100 г настърган кашкавал
  • ½ чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 ½ чаша брашно
  • 50 г разтопено масло
  • 150 г кисело мляко

 

Начин на приготвяне

Много е важно да подбирате качествени продукти, защото именно от това зависи какъв ще бъде крайният резултат. Без значение дали готвите кифлички, козунак, баница или някаква любима гозба, инвестирайте в наистина качествени продукти, които след това да поднесете на трапезата във вид на предпочитано ястие.

Започнете със смесването на настърганите сирена.

След това добавете маслото и киселото мляко, в което предварително сте разбъркали бакпулвера. Накрая добавете пресятото брашно.

Замесете меко тесто, което да се оформя лесно. Ако сместа е прекалено лепкава, добавете още малко брашно.

Оставете тестото в хладилника за два часа, за да може да постегне.

В случай че не разполагате с достатъчно време, използвайте го веднага.

Разделете го на две части. Всяка от тях разточете на кръгла кора. Нарежете я на 16 триъгълника и навивайте.

От това количество продукти се получават общо 32 малки кифлички. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Най-накрая намажете с яйце. Може да поръсите и с микс от семена.

Изпечете кифличките в предварително загрята фурна на 180 градуса. След 20 минути цялата кухня ще ухае на домашно приготвена закуска.

Поднесете кифличките с домашно приготвен айрян или купа с кисело мляко. Може да ги сервирате и с друга добавка. 

 

Да ви е сладко!

Анкета

Трябва ли да бързаме към еврозоната?