71

Брюкселско зеле с булгур и маслини

За тези, които искат да разтоварят организма си от тежките "агнешки" дни.

 

Необходими продукти:

едър булгур – 2ч чаши

брюкселско зеле – 1 пакет

кромид лук – 2 глави

Маслини без костилки – 1 пълен черпак

люта чушка

домати – 4 бр. Пресни белени или 1 бурканче

зухтин

Подправки: Сол /хималайска/, къри /или куркума/ , стрит джоджан

Начин на приготвяне:

Накисвате 2ч чаши едър булгур докато набъбне. Сварявате брюкселското зеле с 2 ситно нарязани глави лук. Когато брюкселското зеле ври 15 мин добавяте накиснатия булгур и 1 черпак маслини. По желание пускате люта чушка. Вчера се върнах от Сърбия и на пазара в Ниш грабнах няколко килца от любимата ми едра люта паприка. Та пуснах една в тенджерата. Добавяме към края накълцани домати / аз имам мое производство в буркан/ и малко зехтин. Сол /хималайска/, къри /или куркума/ и стрит джоджан на вкус. Бон апетит!

 

Анкета

Трябва ли да бързаме към еврозоната?