Брюкселско зеле с булгур и маслини
- 16:15, 22.04.2025
- 00:05, 23.04.2025
- 267
- 0
За тези, които искат да разтоварят организма си от тежките "агнешки" дни.
Необходими продукти:
едър булгур – 2ч чаши
брюкселско зеле – 1 пакет
кромид лук – 2 глави
Маслини без костилки – 1 пълен черпак
люта чушка
домати – 4 бр. Пресни белени или 1 бурканче
зухтин
Подправки: Сол /хималайска/, къри /или куркума/ , стрит джоджан
Начин на приготвяне:
Накисвате 2ч чаши едър булгур докато набъбне. Сварявате брюкселското зеле с 2 ситно нарязани глави лук. Когато брюкселското зеле ври 15 мин добавяте накиснатия булгур и 1 черпак маслини. По желание пускате люта чушка. Вчера се върнах от Сърбия и на пазара в Ниш грабнах няколко килца от любимата ми едра люта паприка. Та пуснах една в тенджерата. Добавяме към края накълцани домати / аз имам мое производство в буркан/ и малко зехтин. Сол /хималайска/, къри /или куркума/ и стрит джоджан на вкус. Бон апетит!