Добър апетит!
Необходими съставки за салатата:
120 g нахут
60 g киноа
25 g моцарела лайт
25 g сирене фета
2 по-големи домата
2 шепи рукола
2 шепи черни маслини
1 шепа шамфъстък
½ червен лук
½ краставица
Необходими съставки за дресинга:
20 ml зехтин
15 ml кленов сироп
1 ч.л. дижонска горчица
сок от ½ лимон
щипка сол
Начин на приготвяне:
Започнете с варенето на киноата според инструкциите и я оставете да изстине. Пристъпете към приготвянето на дресинга. Смесете всички съставки на дресинга, включително зехтин, кленов сироп, дижонска горчица, лимонов сок и щипка сол, и ги изсипете на дъното на 2 буркана. След това наредете върху дресинга ситно нарязан лук, краставица и разполовени маслини. Натиснете зеленчуците надолу, за да се уверите, че са потопени в дресинга.
След това добавете сварената киноа, нарязаните на кубчета домати, изплакнатите бобови продукти (ние използвахме нахут), нарязаното на кубчета сирене (моцарела и фета), шамфъстъка и завършете с като последен слой. Затворете бурканите рукола с капачки и оставете салатата да престои една нощ. Преди сервиране можете да прехвърлите съдържанието в купа и да се насладите. Ако предпочитате да ядете направо от буркана, препоръчително е да го разклатите добре, преди да го отворите, за да се разпредели дресингът, пише gymbeam.bg.