71

Невероятно вкусна: Супа от агнешка главичка и лапад 

Агнешкото става неизменна част от празничните трапези и винаги можем да разнообразим софрата с интересни пролетни ястия от агнешко - лесни за приготвяне и леки за консумация

Понякога по Великденските и Гергьюовските празници се чудим какво да правим с изобилието от агнешко месо, което по един или друг начин е попаднало вкъщи. Или гости са го донесли или е купено повечко, да има. И така агнешкото става неизменна част от празничните трапези и винаги можем да разнообразим софрата с интересни пролетни ястия от агнешко - лесни за приготвяне и леки за консумация. Такава е, например, любимата ми супичка от агнешка главичка и лапад .


Необходими продукти:


агнеши главички - 2 бр.
лапад - 500 г
пресен лук - 2 връзки
целина - ½ главичка и малко от листата
пресен чесън - 1/2 връзка
магданоз - 1/2 връзка
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 1/2 ч.ч.
масло - 20 г краве
черен пипер - на вкус
сол - на вкус


Начин на приготвяне:

Сварете приготвените агнешки главички, извадете ги и в бульона пуснете дребно нарязаните лапад, лук и чесън. Обраното от костта месо и обеления и нарязан агнешки език върнете в бульона, посолете и варете 10 мин.заедно със зелената смес. След това прибавете маслото, свалете готовата агнешка супа от огъня, застройте я с яйцето и киселото мляко и я поднесете, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

 

Анкета

Трябва ли да бързаме към еврозоната?