Пържени филийки от сух козунак РЕЦЕПТА
- 05:01, 21.04.2025
- 14 988
- 0
Козуначените пържени филийки стават много вкусни и ароматни
Необходими съставки:
сух козунак 10 филийки
яйца 2 броя
прясно мляко 1 чаена чаша
ванилия 1 брой
канела 1/2 чаена лъжица
олио 1/2 чаена чаша
Рецептата:
Добре е козунакът, който използвате да е добре изсъхнал. Нарязвате го на дебели филийки. Разбивате яйцата, заедно с прясното мляко, ванилията и канелата с помощта на вилица, до пълно разбиване на яйцата.
Потапяте всяка филийка за няколко секунди в сместа, но не изчаквате да се напои напълно, тъй като ако е твърде напоена ще се разпадне при пържене. Пържите филийките в сгорещено олио от двете страни до златисто. Слагате готовите пържени филийки от сух козунак в чиния с домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирате готовите филийки поръсени с пудра захар, с мед, или пък с любимото ви сладко - сладко от малини, сладко от боровинки, пише supichka.com.