4020

Само за 10 минути: Салата с кускус, идеална след тежка празнична трапеза РЕЦЕПТА

Прекрасна идея, която може да бъде използвана и като  гарнитура към риба и месо. Да ви е сладко!

 

Необходими продукти:

100 г кускус
200 мл горещ зеленчуков бульон
2 стръка зелен лук
1 червена чушка
½ краставица
50 г сирене фета, нарязано на кубчета
2 с.л. песто
2 с.л. кедрови ядки или начупени орехи

Начин на приготвяне:

Изсипете кускуса в голяма купа и залейте с бульона. Покрийте и оставете за 10 минути, докато набъбне и поеме целия бульон.
Междувременно нарежете лука и чушката на филийки, а краставицата - на кубчета.
Добавете нарязаните зеленчуци към кускуса.
Разбъркайте с вилица заедно с пестото.
Добавете нарязаната фета.
Поръсете с кедрови ядки или орехи преди сервиране.

Анкета

Трябва ли да бързаме към еврозоната?