Следвайте ни

Толкова вкусна гъбена супичка през живота си не сте яли!

Всяка домакиня знае поне една рецепта за вкусна гъбена супа. Някои я варят със сметана, други - с топено сирене, трети добавят и двете, за да може в крайния резултат да се влюбят всички.

Днес ще ви предложим малко по-нетрадиционна рецепта за гъбена супа, пише jenata.blitz.bg. Тя се приготвя с мляко и бяло вино. Такова ястие се сервира в полските ресторанти. А вие можете много лесно да си го приготвите у дома! Гарантираме ви, че няма да съжалявате!

Гъбената супа е много ароматна и засищаща. А когато към нея прибавите и млечни продукти, тя става още по-вкусна.  

Засищаща и богата гъбена супа можете да си приготвите от всякакъв вид гъби. Най-подходящи при всички случаи са белите или горските. Супата ви ще стане много вкусна и с печурки, и с кладници. Ако нямате пресни, спокойно можете да използвате и замразени, но вкусът на ястието няма да бъде толкова богат. 

За супата трябва да използвате качествено вино. Ако не разполагате с такова, по-добре не слагайте. Млякото задължително трябва да е сварено, за да не се пресече. Това, между другото, няма да се отрази на вкусовите качества на супичката ви, но ще прецака външния й вид. 

В Полша тази супа се вари в специален зеленчуков бульон от моркови, лук, корени от магданоз и целина. След това зеленчуците се изхвърлят, а бульонът се използва за супата. Ако имате време, задължително си пригответе такъв бульон. Ако не - използвайте чиста вода.

Ето го и списъкът с необходимите продукти за тази вкусна гъбена супичка по полска рецепта: 

300 мл. зеленчуков бульон или вода
250 мл. прясно мляко
200 мл. сухо бяло вино
400 гр. гъби
50 мл. сметана с висока масленост
4–5 скилидки чесън
2-3 средни картофа
2 суп. лъжици растително масло
2 суп. лъжици краве масло
връзка зелен лук
щипка индийско орехче
сол, подправки на вкус 

Начин на приготвяне:

Гъбите нарежете на плочки. Една част от тях запържете със зеления лук и чесъна в смес от краве масло и растително масло. 

грибной суп пошагово

Когато гъбите се запържат, добавете чаша вино и щипка индийско орехче. Когато започне да кипи, прехвърлете всичко в тенджерата.

Добавете останалите гъби, нарязаните на кубчета картофи и залейте със зеленчуковия бульон (или с вода). Сложете сол. Изчакайте да започне да кипи и намалете огъня. Гответе 15 минути. 

как сделать грибной суп

Към супата прибавете млякото, сметаната и отново изчакайте да заври. След това прибавете подправките и изключете котлона. По желание можете да пасирате, за да се получи крем супа. 

Сервирайте супата гореща и с крутони. Добър апетит!

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?