Топ обяд: Бърза, ароматна и супер вкусна пилешка яхния РЕЦЕПТА
- 11:45, 23.04.2025
- 12:10, 23.04.2025
- 1896
- 0
Шедьовър в тенджерата: Пилешка яхния, която e любима на всички
Тази вкусна пилешка яхния се харесва на всички. Тя остава богата на вкус. Тайната е в подправките и зеленчуците: сочни домати, патладжан, чесън, цяла палитра от червен пипер - и крехко пилешко в гъст доматен сос, пише actualno.com. Резултатът е сгряваща яхния, която може да сервирате с хрупкава питка или гарнитура по избор.
Рецепта за вкусна пилешка яхния
Необходими са ви следните съставки за 4 порции:
патладжан - 1 голям
домати - 5 средни
лук - 1 голям
чесън - 3 скилидки
зехтин - 125 мл
пилешки гърди (филе) - 500 гр
картофи - 2 големи бр.
сладък червен пипер - 1/2 ч. л.
пушен червен пипер - 1/2 ч. ч.
лют червен пипер - щипка
черен пипер - на вкус
магданоз - 10 стръка
сол - на вкус
Начин на приготвяне
Подгответе зеленчуците. Патладжанът се обелва и нарязва на кубчета. Нарежете доматите наполовина, използвайте лъжица, за да премахнете семките и сока и ги оставете настрана. Накълцайте пулпата. Лук - на половин пръстени, чесън - на ситно.
Пригответе доматената основа. Загрейте половината олио в дълбок тиган. Запържете лука, чесъна, патладжана и доматения сок със семената за 5-7 минути. Добавете накълцаните домати и оставете да къкри още 15 минути, докато всичко омекне.
Поставете задушените зеленчуци в блендер и пасирайте до гладкост - коригирайте консистенцията по ваш вкус.
Запържете пилето и картофите. Загрейте останалото масло в същия тиган. Нарежете пилето и картофите на едри парчета. Запържете до златиста коричка, посолете и добавете подправките.
Добавете доматен сос към тигана, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 10-15 минути, докато картофите омекнат. Сервирайте с магданоз и любимата гарнитура.