Топ обяд за заети хора: Яйца в чушка - супер вкусно и супер лесно РЕЦЕПТА
- 11:45, 17.04.2025
- 23:45, 22.04.2025
- 11 284
- 0
Ще си оближете пръстите: Яйца в чушка за 10 минути - бързо, вкусно и здравословно
Необходими продукти:
4 яйца
1 чушка
1 с.л. олио
150 г шунка
1 щип. червен пипер
1 щип. сол
Начин на приготвяне:
Зелената чушка (1 бр) се измива и почиства от дръжката и семките. Нарязва се на 4 равномерни колелца с широчина около сантиметър. Те се поставят хоризонтално в намазан с олио (1 с.л.) тиган и щом се загрее, в чушките се чуква по едно яйце (4 бр).
Тиганът се похлупва до половина с капак, за да се сготвят яйцата. Около чушките в тигана се разполагат парченцата шунка (150 г), колбас или друг месен продукт по избор.
Щом шунката стане хрупкава, а яйцата са готови, ястието се поръсва със сол (1 щип.) и червен пипер (1 щип.) и се сервира, докато е още горещо, пише 1001recepti.com.