Изпитана рецепта: Пай с пилешко месо и праз

Необходими продукти: 1 пакет бутер тесто, 4-5 стръка праз, 1 кг пилешки гърди, 200 г сирене, 300 г гъби, 400 г заквасена сметана.

Начин на приготвяне: Празът се нарязва на ситно и се задушава с олио, малко кимион и сол. Отделно се задушават с масло нарязаните гъби. В друг съд се запържват пилешките гърди, нарязани на кубчета, след което се долива малко вода да поврят с капак. Всичко се смесва, добавят се сметаната и сиренето.

В тава се разстила едната кора от бутер тестото. Отгоре се изсипва плънката и се покрива с другата кора, която се изрязва във формата на тавата и се слепва по края с долната кора. От изрязаните ъгълчета се оформят фигурки за украса. В средата се прави малък разрез накръст, за да ,,диша' паят, а също и малък разрез в средата на всяко парче. Отгоре се намазва с жълтък. Пече се в силно загрята фурна на около 180 градуса за 40 минути с вентилатор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?