Кукленият разказва приказка за принцове

Постановката „Принцът на морето и принцът на земята“ идва в града под тепетата, за да развълнува зрителите, днес от 19:00 ч. в пловдивския Държавен куклен театър. Спектакълът е подходящ за семейна публика и е вдъхновен от традиционния японски куклен театър Бункару.

На сцената, пред очите на гостите, ще оживее древна легенда за двама братя - властелини на морето и земята, за срещата с краля-дракон на океана и чистата любов на дъщеря му с принца на земята, от която се ражда първият японски император. Сюжетът преплита истории за силата на честността и дадената дума, разкрива легендата за любовта и доверието.

В ролите публиката ще види актьорите Наталия Василева, Михаела Андонова, Мария Димитрова, Даниела Тенева, Димитър Николов, Велизар Евтимов, Виктор Бойчев, Румен Караманов и Александър Караманов. Музикантите, които ще свирят на живо по време на спектакъла, са Марина Великова и Йордан Вичев, а хореографията е дело на Росен Михайлов.

Последната за 2019-а куклено-театрална постановка „Принцът на земята и принцът на морето“ е създадена като част от програмата на Пловдив -Европейска столица на културата 2019 г.  

Всички, които искат да станат част от вълнуващото преживяване, което е подготвила българо-японската продукция, могат да си закупят билети от касата на театъра. Цените са между 9 и 18 лева и отговарят на отделните сектори. Спектакълът не е подходящ за деца под 7-годишна възраст. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?