Мариус Куркински идва с юбилеен мегаспектакъл в Пловдив

Големият Мариус Куркински ще представи сборния моноспектакъл “Мариус 50” по всички свои великолепни „уан мен шоу“ за юбилейната си 50-годишнина пред пловдивската публика. На 10-ти декември в зала “Сила” от 19:30ч. зрителите ще могат да се потопят в “засукания свят” на гениалния творец. 


За близо четвърт век, представленията на неподражаемия актьор и режисьор са се превърнали в емблематични върхове на българския театър. 


След успешното премиерното представяне на филма му “Засукан свят”, с който се откри фестивала “Киномания 2019” на 14 ноември в зала 1 на НДК, Куркински е подготвил специална селекция от именити постановки като „Дон Жуан“ по Молиер, „Песен на песните“ по библейски текстове, „Дамата с кученцето“ по Чехов, „Самият човек“ по Андрей Платонов, „Сънят“ по Джулиан Барнс, „Български разкази“ по Ангел Каралийчев, „Сътресение“ и „Черното пиле“ по Николай Хайтов и редица др. 


„Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имам като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993 г. и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш за да излезеш за едно представление и то конкретна. Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя, ще покажа какви дивотии съм извършвал през годините защото те не са малко …“, разказа Мариус. 


Билети за събитието могат да бъдат закупени от Билетен център пред Община Пловдив , билетна каса "МаскАрт" в Дом на културата "Борис Христов", както и в системата на Eventim.

 

 

 


Автор: Кристина Гайдаджийска 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?