Кой кой е в Общинския съвет и с кого се чува, преди да гласува

Групата на ГЕРБ козирува на градския партиен лидер Иван Тотев, който лично я изкадрува

Кадровик на групата на ГЕРБ в Общинския съвет е шефът на партията в Пловдив Иван Тотев. Въпреки че преди местния вот лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя листите да се отворят за млади хора, експерти и представители на гражданското общество, Тотев направи обратното. При подбора на хората за ОбС бившият кмет заложи на други качества на кандидатите - да са лоялни и послушни. В резултат листата на ГЕРБ се напълни с чиновници, треперещи за службите си, и верни на местния началник партийни пионки. Така в групата на ГЕРБ в Общинския съвет днес няма нито един юрист, специалист в градоустройството, опитен икономист, нито пък представители на творческите гилдии, архитектите, лекарското или учителското съсловие. Човек от бизнеса пък е единствено Иван Вичков. Това, което обединява повечето общински съветници от ГЕРБ, е, че са верни на Иван Тотев. Така бившият градоначалник на практика запази влиянието си в местния парламент и може да води своя политика, конкурираща тази на новия кмет Здравко Димитров.            

Тотев с най-голямата група в Общинския съвет

На практика чрез приближените си бившият градоначалник има най-голямото лоби в ОбС. В партийните среди се говори, че Тотев може да контролира еднолично поне 13 гласа в местния парламент:

Йордан Илиев

Шеф на групата на ГЕРБ в Общинския съвет. Напусна работата си на директор на Общинския институт  „Старинен Пловдив“, за да остане в местния парламент. Бивш зам.-кмет на „Тракия“. Приближен на Костадин Димитров и Иван Тотев.

Георги Василев

Председател на Районната организация на ГЕРБ - район „Южен“. Живее в Коматево, вади си хляба като регионален мениджър в „Симид“ за Югозападна България.

Вера Тоскова

Секретар в  районната структура на ГЕРБ в  „Тракия“, дясна ръка на кмета Костадин Димитров, общински съветник и в предишния ОбС.

Иглика Казанджиева

Директор на комплекс за социални услуги "Св. Петка" към МТСП. 

Златин Велев

Зам.-кмет по транспорта в предишните два мандата.  Инженер по образование, близък приятел и съученик на Иван Тотев.

Ясен Михайлов Михайлов

Най-приближеният общински съветник на Иван Тотев. Внасяше много от ключовите предложения на Тотев в ОбС,  искаше прекратяване на дебатите, когато не са в полза на Тотев.

Бивш служител на ДАИ-Пловдив, за известно време е бил управител на транспортна фирма с няколко камиона, за която се говори, че е свързана с фамилията на бившия кмет.

Петър Ганев

Служител на Летище Пловдив. Близък на партийния кръг на Иван Тотев.     

Георги Юруков

Ръководител на група в ОП „Чистота“, отговаря за хоризонтална маркировка. Има малък частен бизнес, бил е наемател на партийния клуб на ГЕРБ в „Южен“ до гимназия  ​"Свети Константин-Кирил Философ", в който сега има заведение и пункт на „Еврофутбол“.

Христина Кашилска

Приближена на бившия кмет на „Източен“ Николай Чунчуков. Точно в „Източен“ навремето започна управленската кариера на Иван Тотев.

Ангел Славов

Отказа се от работата си на ръководител на Общински инспекторат, за да остане общински съветник.

Иван Петков Вичков

Председател на ГЕРБ-Предприемачи, собственик на строителен хипермаркет „Рила“. Два мандата общински съветник, приближен на Иван Тотев.

Анета Господинова

Работи в Областно Пътно управление. Назначена е там от Атанас Ташков, близък приятел на Иван Тотев и съпруг на Радослава Ташкова, въртеше групата на ГЕРБ в предишния Общински съвет.    

Емил Русинов

Началник-управление „Почивно дело“ в НЕК-ПВЕЦ-Пловдив. Два мандата общински съветник, близък на Иван Тотев

Свободно мислещите в ГЕРБ - едва четирима

На практика това са хората от ГЕРБ, на които новият кмет Здравко Димитров може твърдо да разчита в Общинския съвет: 

Александър Държиков

Председател на Общинския съвет, предложен за поста от новия кмет Здравко Димитров. Бивш служител в ДАИ и началник-сектор. Общински съветник от 2007 г. до 2011 г., Последователно зам.-кмет по транспорта и  по културата.

Стефан Дедев

Бивш депутат, сега член на борда на директорите на Летище Пловдив. Председател на ГЕРБ в район „Северен“.  

Станислава Лулчева

Секретар в „Северен“.

Атанас Узунов

Бивш международен съдия по футбол. В момента административен директор на ПФК „Локомотив 1926“, председател на комисията по спорт и младежки дейности в досегашния ОбС.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
polkmjn

polkmjn

14.02.2020 | 06:55

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. ([email protected]) Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добър здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл ([email protected])

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?