Гросмайстор стана спортист №1 на Асеновград

Спортист на Асеновград за 2019 г.” е гросмайсторът Антоанета Стефанова-Чепаринова, стана ясно след обявяването на резултатите от анкетата на Общината.

През отминаващата вече година Асеновград може да се похвали с над 250 медала от държавно първенства и турнири и близо 20 медала от международни и световни състезания.

Постиженията на Атноанета в шахмата: 1-5 място на Еропейското индивидуално първенство; 1-во място на Открит шампионат в Китай с награден фонд 119 000 долара и с участието на настоящата световна шампионка Джу Чен и три екс световни шампионки. Личен треньор - Неделчо Чепаринов.
 
Второто място бе присъдено на Васил Господинов - вдигане на тежести. Постижения: 1-во място на държавните шампионати в Сливен, Хасково и Пловдив; 7-мо място на Европейското първенство за мъже в Грузия; участник на световното първенство в Патая Тайланд. Лличен треньор - Лъчезар Кишкилов.
 
Третата позиция зае Георги Йочев - вдигане на тежести. Постижения: 5-то място в категория 89 килограма на Световното първенство за кадети в Лас Вегас, САЩ; 1-во място на държавните шампионати в Сливен, Хасково и Пловдив. Личен треньор - Лъчезар Кишкилов.
 
Четвъртото място си заслужи Мая Танева за успехите си в бягането.
 
Пети стана Тодор Колевски - кану-каяк.
 
Шестата позиция бе отредена за Васил Андонов – киокушин. 

Седмото място си разделиха Катерина Бейчева - таекуон-до и Васил Кирков – тенис.

На осма позиция застана Павел Тименов – таекуон-до. 
 
Девети се нареди Тодор Чилингиров – кану-каяк.
 
Почетното 10-то място е за Никола Бояджиев - таекуон-до.

Като „Най-проспериращ млад състезател” бе отличена 9-годишната тенисистка Евгения Стоянова. Постижения: 1-во място във веригата „KINDER+SPORT”; шампион във всичките 6 държавни турнира от веригата - Пловдив, София, Созопол, Плевен, Стара Загора и Варна; представител за България в световните финали на веригата в Монте Карло - 3-то място; шампион на Държавния турнир „Champion Bow” до 9 г. и 3-то място на Международните финали „Champion Bow Finals” в Хърватска. Личен треньор – Илия Славов.
 
„Футболист №1” на Асеновград тази година е Иван Ангелов. Той е основен играч в мъжкия отбор на ФК „Асеновец 2005”. 

За „Спортно събитие в Асеновград за 2019 г.” бе обявено Ултрамаратон „Персенк Ултра 2019”. Състезанието привлече стотици любители и ентусиасти на този екстремен спорт. 
 
С отличието „Отбор на 2019 г. в Асеновград” бе удостоен Баскетболен клуб “Асеновец 2005”. Момичетата от тима се класираха на 3-то място на Държавното първенство в Русе. Треньор на отбора е Диан Гочев.
 
Призът „Треньор на годината” бе връчен на Неделчо Чeпаринов. Той е треньор по шахмат – име легенда в шахмата не само за Асеновград, но и за България и света. Личен треньор е на Иван Чепаринов и на световната шампионка Антоанета Стефанова-Чепаринова.
 
Местната телевизия „ТВ САТ КОМ” традиционно също връчи приз. Тази година номинацията бе за „Възродител на спортните традиции”. С наградата бе удостоена Христина Филипова – учител в асеновградското ОУ „Христо Ботев”. Тя реализира идеята за провеждане на ежедневна сутрешна гимнастика с ученици и преподаватели.
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?