Тервел Пулев тренира малки шампиони на Бунарджика

В уникална благотворителна инициатива ще се включат боксьорите, които ще участват в насрочената за идната събота гала в Колодрума. Тя ще постави началото на присъствието на Тервел Пулев на пловдивска земя малко повече от седмица преди големия му сблъсък срещу американеца Дешон Уебстър за межуднародната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

Последният българин – носител на олимпийски медал в историята на летните игри и организаторите на чаканата с интерес боксова гала на 14-ти декември в „Колодрума“, подават ръка към всички деца в Пловдив.


Събитието под надслов „ДЕН НА МАЛКИТЕ ШАМПИОНИ С ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ“ е утре – събота (7.12) на Бунарджика.

Точно в 11:00 часа, на новооткритата детска площадка до фонтаните с бялата мечка на Бунарджика, ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ ще очаква най-смелите и най-жадните да се докоснат до него и до магията на спорта малчугани и техните родители за съвместна тренировка.

Добре дошло е всяко дете! Без значение от неговата възраст и пол! Защото боксът е изкуство и боксът възпитава от ранна възраст редица добродетели в нашите деца!

Всяко момченце и момиченце, престрашило се да тренира с по-малкия от братя Пулеви и да научи от него А-то и Б-то на боксовата азбука, ще получи незабравими емоции и шанс да се снима и да получи автограф от Тервел и неговите приятели, които също като него не отстъпват по качества, блясък и възможности!

А ето ги и тях:

ДЖОАНА НУАМЕРУЕ - на боксови умения децата на Пловдив ще имат възможността да се учат от изключително колоритната и атрактивна европейска шампионка по кикбокс и една от перлите в короната на боксовата гала в „Колодрума“. Екзотичната красавица с нигерийски корени има зад гърба си солиден стаж и в националния отбор по таекун-до, а освен с бойните си умения на ринга, тя изумява публиката и като невероятен танцьор. Джоана нашумя покрай участието си в шоуто „България търси талант“ и кастинга за танцьори „Магаданс – стани една от нас“, който „Шоуто на Слави“ организира преди няколко години.

ИГОР ШЕВАДЗУТСКИЙ - редом до Тервел и нея в откритата тренировка с малките ще застане и исполинът от Украйна и участник, който се очаква с огромен интерес на шоуто на 14-ти декември. Боксьор, който има зад гърба си две шампионски титли на Украйна, може да се похвали и със солидна кариера и на аматьорския ринг под флага на Грузия.


ПАТРИК МАЙЛАТА - още един боксьор, който определено си тежи на мястото и категорично впечатлява, но не само с габарити: става въпрос за двуметровата 24-годишна надежда на Нова Зеландия при професионалистите, който ще видим между въжетата следващата събота в „Колодрума“. Седемкратен шампион на Нова Зеландия и сребърен медалист от Commonwealth Games.


 ПЕНЧО ЦВЕТКОВ - на разположение на малките шампиони на Бунарджика ще бъде и големия талант на пловдивската боксова школа. На 19-годишния боксьор специалистите предричат бляскаво бъдеще, мнозина го сочат за наследник на Кубрат Пулев при най-тежките, а самият той даде сериозна заявка за това със зрелищния си дебют. На 11-ти ноември във Вупертал той нокаутира далеч по-опитния от него Самуел Заде, а в „Колодрума“ е твърдо решен да продължи положителната си серия.


И след като изброихме боксовите звезди, които канят на среща децата на Пловдив, ред е да обърнем внимание и на солидния треньорски щаб, който ще очаква и малките герои, и техните майки и бащи на Бунарджика.

А имената на тези хора са впечатляващи:

АЛЕКСАНДЪР ХРИСТОВ – една от легендите на българския бокс и една от най-големите гордости на спортен Пловдив! Олимпийски вицешампион  кат. до 54 кг от летните игри в Сеул 1988, световен шампион от Тампере през 1993 г., носител на Световната купа от Банкок през 1994 г., двукратен европейски шампион от Будапеща през 1985 г. и от Торино през 1987 г. Дългогодишен състезател на „Локомотив“ в родния си град. В 380 двубоя има едва 15 загуби, а носът му никога не е бил чупен! След края на кариерата си остава отдаден на бокса, основава собствената си школа БК „Александър Христов“, а негово откритие е звездата ни при жените на ринга Станимира Петрова.


МИХАИЛ ТАКОВ – бивш капитан и треньор на националния отбор по бокс и бронзов медалист в кат. до 71 кг от световното първенство през 1982 г. в Мюнхен, трикратен бронзов медалист от европейски първенства, световен шампион за военнослужещи, осем пъти шампион на България. Треньор №1 на България за 1991 и 2012 г. Понастоящем Таков личен треньор и на Тервел Пулев, а в миналото именно той е човекът, който пръв се докосва и работи с таланта на прохождащите в бокса братя Пулеви в ЦСКА.

КРАСИМИР ГЕРГИНОВ – основател на един от най-старите клубове по бойни спортове в България ABC FIGHT CLUB. Дългогодишен състезател и треньор по таекуон-до ITF, многократен шампион на България, един от двамата носители на 7-ми дан в таекун-до в България, международен инструктор, съдия и треньор по кикбокс.

СТЕФАН ПАНАЙОТОВ И ЕМИЛ МИТКОВ – двама млади, изключително талантливи и амбициозни български треньори от боксов клуб „Юнайтед“ към пловдивското спортно училище, които са нетърпеливи да запалят още деца по любимия ни спорт. А това ще се случи още утре – събота, на Бунарджика!

ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВА:


11:15 – старт на загрявката и леки тренировъчни упражнения, бой с лапи 

11:30 – лек крос до паметника на Альоша

11:45 – междинна тренировка на Альоша

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?