Григор срещу Мъри и Гофен на ATP Cup

Интересни и напрегнати мачове ще има най-добрият ни тенисист Григор Димитров на ATP Cup. Както е известно 28-годишният хасковлия ще бъде капитан и първа ракета на България в супер престижната отборна надпревара.
Великобритания, Белгия и Молдова са съперниците на тима ни, отреди жребият за новия турнир, който ще се проведе в началото на 2020 г. Българските тенисисти попаднаха в група С, след като Швейцария се отказа от участие.

ATP Cup ще открие сезона догодина, като надпреварата ще се проведе от 3 до 12 януари в три австралийски града - Бризбейн, Пърт и Сидни. Наградният фонд в турнира е 15 милиона долара. В турнира ще се раздават точки за световната ранглиста, като даден играч може да спечели максимум 750 точки. Всеки отбор има право да запише за участие до петима състезатели.

24-те отбора ще бъдат разделени в шест групи по четири, като победителите и двата най-добри втори тима ще се класират за финалите. Всеки сблъсък ще се състои от два мача на сингъл и един на двойки.


 България попадна в надпреварата след решението на Григор Димитров да бъде играещ капитан. Освен него на сингъл ще участва и Димитър Кузманов. Окончателният списък ще стане ясен по-късно.


Групата на България ще играе в Сидни, а първият мач ще е срещу Великобритания на 3 януари. Водач на британците е Анди Мъри, който ще се изправи срещу Димитров, а Даниел Еванс срещу Кузманов.


Белгийският тим е воден от Давид Гофен, а Молдова от Раду Албот.

Бившият №1 Мъри се завръща след продължителено лечение на контузия. Британецът се подложи на смяна на тазобедрена става и дори спечели титла през 2019 г., триумфирайки в Антверпен. В кариерата си Димитров има три победи и осем загуби от Мъри. Двамата не са се срещали от 2016 г.

Балансът на българския тенисист срещу Давид Гофен е отличен, като има осем победи и само едно поражение.

Група А: Сърбия, Франция, ЮАР, Чили
Група В: Испания, Япония, Грузия, Уругвай
Група С: Белгия, Великобритания, БЪЛГАРИЯ, Молдова
Група D: Русия, Италия, САЩ, Норвегия
Група E: Австрия, Хърватия, Аржентина, Полша
Група F: Германия, Гърция, Канада, Австралия

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?