Божествени десерти с Лора и Стоян от "Бон Апети"
- 19:15, 23.03.2024
- 19:48, 23.03.2024
- 8962
- 3
Десертът е удоволствие, енергия и вдъхновение, път към сърцата и истинско блаженство. Казват, че в миналото сладкиши били оставяни като дар за боговете. Без това върховно изкушение не може да мине нито един празник. Няколко изключително вкусни и лесни за приготвяне идеи ще ви дадат Лора и Стоян от най-големия кулинарен портал „Бон Апети“.
Шоколадов кейк с червено цвекло
На пръв поглед странна комбинация, но десертът е с невероятен вкус.
Необходими продукти:
200 г червено цвекло
250 г натурален шоколад (70% какао)
3 яйца
250 г кафява захар "Мусковадо"
100 г брашно
100 мл прясно мляко
50 г печени бадеми
30 г краве масло
30 г какао
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
За гарниране:
300 г заквасена сметана
150 г малинов конфитюр
Приготвяне:
Шоколадът се нарязва и след това се разтопява на водна баня. Яйцата и захарта се разбиват до пухкава маса. Цвеклото се настъргва на едро ренде. В купата при разбитите яйца се прибавят разтопеното масло и разтопеният шоколад, настърганото цвеклото, нарязаните на едро бадеми, какаото и се разбъркват с шпатула.
В купа се смесват брашното, содата и бакпулвера и се прибавят към сместа. Налива се млякото. Накрая се слага ванилията, разбърква се. Сместа се изсипва в кръгла форма (26 см) с махащо се дъно, покрита с пергаментова хартия. Кейкът се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути. Охлажда се. Сметаната се смесва с конфитюра от малини.
Готовият кейк се изважда от формата и се нарязва на парчета. Поднася се с малиновата сметана.
******
Обърнат портокалов чийзкейк
Елегантен плодов десерт.
Необходими продукти:
За основата:
200 г бисквити с масло
125 г краве масло
За крема:
650 г крем сирене
120 г подсладено кондензирано мляко
10 г бурбонска ванилова захар
2-3 портокала
Приготвяне:
Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло. Крем сиренето се разбърква с кондензираното мляко, ваниловата захар и настърганата кора на 1 портокал. В дупките на тава за мъфини се поставят хартиени формички за мъфини. Портокалите се режат на шайби и с ринг се изрязват по-малки кръгове, които се слагат в дупките. Крем сиренето се разбърква с няколко лъжици портокалов сок, изстискан от парчетата портокали. Кремът се разпределя във формите върху портокалите, като не се пълнят догоре. Поръсват се смлените бисквити и внимателно се заравняват. Десертът се прибира във фризер да стегне. Изважда се 15 минути преди сервиране. Поднася се обърнат.
******
Трюфели от нахут
Бонбони с ядки, мед и аромат на ром.
Необходими продукти:
2/3 ч. ч. нахут от консерва (отцеден)
1/2 ч. ч. сурови орехи
5 фурми
1/2 ч. л. канела
1 с. л. тъмен ром
1 с. л. мед
2 с. л. какао
Приготвяне:
Костилките на фурмите се отстраняват. Месестата част се смила в блендер заедно с нахута, орехите и канелата. Прибавя се медът. Налива се и ромът, разбива се. Трябва да се получи гъста паста. От сместа се оформят малки топки и се овалват в какаото.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.


