Благотворителен концерт препълни залата на Военния клуб

Каузата на Коледния благотворителен  концерт „Изкуство за живот“ - набирането на средства в полза на дарителската кампания “Най-доброто за нашите деца и онкоболни” препълни залата  на Военния клуб в Пловдив до последното място. Средствата от продажбата на билети ще бъдат предоставени интегрално за строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на Университетската болница “Свети Георги”.

В концерта   участваха изтъкнатите цигуларите проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, клавирното дуо проф. Дора и Анастас Славчеви и младият талантлив цигулар, 13-годишният възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ -  Ренцо Ставрев.

Сред гостите на събитието бяха Пламен Панов – заместник-кмет по култура и туризъм на Община Пловдив, проф. Мариана Мурджева ректор на МУ, проф. Стефан Костянев, професори от ректорското ръководство на МУ и от ръководството на УМБАЛ „Св. Георги“, преподаватели, студенти – доброволци, Ралица Базайтова от Министерство на културата, д-р Гюрай Ходжев, представител на медицинския холдинг и верига болници от република Турция „Аджъбадем“, много обществени личности, приятели и почитатели на музиката на изтъкнатите музиканти и съмишленици в каузата.

Преди музикалната част приветствие и думи на благодарност отправи проф. Иванов, който разказа за досегашното развитие на благотворителната кампания.

След него заместник-кметът Пламен Панов приветства сърдечно организаторите, участниците и гостите на концерта от името на Кмета на Пловдив Здравко Димитров, който изпрати и кошница цветя за изпълнителите. Той предаде поздравления и за неуморните усилия на всички, които до момента не пожалиха труда и времето си в организацията на събития в подкрепа на каузата, като заяви, че Община Пловдив ще продължава да подкрепя  логистично каузата. Пламен Панов изрази своята, и на екипа на община Пловдив, надежда и вяра, че доброто и благородно дело ще се увенчае с успех, като сподели че освен в качеството си на заместник – кмет е добре запознат с неуморния труд и грижи, които екипът на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ полага за своите малки пациенти, тъй като неговата майка е лекар в същата клиника.

Основен спонсор и инициатор на концерта Изкуство за живот“ е френската асоциация за културен обмен „Art Gallery Constantin France” на д-р Елена Радева Николова, родена в Пловдив, която  живее от 20 години във Франция, но е силно свързана с родния си град и културата му. Art Gallery Constantin France  е призната от френската държава за асоциация с обществена значимост за културен обмен и до момента е инициирала множество изложби, концерти и други форми, популяризиращи европейската култура и изкуство.

Основни организатори и участници в цялостната подготовка и реализация на празника миналата вечер бяха проф. Иван Иванов  - началник на Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги“, която съвсем наскоро получи наградата на Българска педиатрична асоциация за „Педиатрична клиника на годината“ 2019, д-р К.Сотирова, доц. Нарцис Калева – Ходжева, които се изявиха и в ролята на водещи на празника. Доброволките Дени, Нели и Веси, д-р Стефка Пейчева и дъщеря ѝ София Найденова, които предоставиха картини за благотворителния търг във фоайето. Д-р Ралица Йорданова, заедно с майки от детската градина, която посещава детето ѝ организираха детски базар. Млади лекари, сестри и персонал, помагаха на гостите да заемат местата си.

Специален гост на концерта бе и любимото куче на пловдивчани Мон – лицето на кампанията и подкрепящо всеотдайно каузата на болните деца, заедно със своята собственичка Велислава Костадинова. За Мон имаше и специален подарък, който бе връчен тържествено на сцената, по време на концерта. До момента, само инициативите на Мон са набрали около 21 000 лева.

На 17 декември, талантливият 13 -годишен цигулар Ренцо Саврев ще свири отново, този път пред лежащо болните деца в Детска клиника.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?