"Бъч Касиди и Сънданс Кид" и "Клетниците 2019" на Киномания в сряда

Днес от 18:30 часа пловдивчани могат да гледат за първи или за пореден път класиката на Джордж Рой Хил ““Бъч Касиди и Сънданс Кид” от 1969 година. Филмът е носител на 8 награди БАФТА, 4 награди „Оскар”, „Златен глобус” за музика, „Грами” за филмова музика и още куп отличия. Животът от другата страна на закона е бил весел за прочутите бандити Бъч Касиди и Сънданс Кид. Носейки повече забавление, отколкото страх, ироничните главни герои в този трагикомичен уестърн печелят на своя страна почти всеки, когото срещат – най-вече филмовите зрители. Завладяващо смешен, сценария на Уилям Голдман следва перипетиите на приятелите, а играейки ролите си с по момчешки неустоимо очарование, Нюман и Редфорд са най-голямото съкровище на филма.  

От 20:45 часа е началото на френския филм “Клетниците 2019”, носител на наградата на журито в Кан. Франция е спечелила световната купа по футбол. Лятото е в разгара си. Денят може и да е хубав. Експлозивният дебют на Ладж Ли започва в Монфермей – същото парижко предградие, където се развива част от действието на романа на Виктор Юго за отхвърлените от обществото. Век и половина по-късно, Ли оплита нишки на великия писател в своя модерен поглед към революцията срещу една прогнила система.

 

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. Цена на билетите за детските филми: 5/7лв.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?