Обявяват победителите на "Златен ритон"

Филмите победители на фестивала "Златен ритон" ще бъдат обявени тази вечер, 6 дкември, от 18 часа в кино Лъки Дом на киното в Пловдив.

Носителите на „Златен Ритон“ в категориите документално и анимационно кино ще бъдат показани отново веднага след награждаването

Официалната церемония по закриването на 24-тия фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон“ ще се състои тази вечер от 18.00 часа в кино Лъки Дом на киното в Пловдив. На нея ще бъдат връчени официалните награди на журито, наградата на Съюза на българските филмови дейци и наградата на критиката. Веднага след обявяването на наградите, филмите носители на Големите награди в категориите – документално и анимационно кино, ще бъдат показани отново.

Журито, председателствано от режисьора Светослав Стоянов, включва още Ангел Гешев, художник, Велислава Господинова, аниматор и режисьор, Мария Аверина, режисьор и проф. Надежда Маринчевска, кинокритик.

 

56 филма от общо 80 във фестивала се състезаваха за Голямата награда „Златен ритон“, която ще бъде връчена в двете категории – за анимационно и за документално кино.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?