Солистка на ансамбъл „Тракия“ с голям коледен концерт

Тракийската певица Дарина Славчева Славова се подготвя за голям коледен концерт в родния си град Стара Загора на 23 декември, когато ще отпразнува и 25 години на сцена. Събитието ще е в залата на народния театър „Гео Милев“ с участието на ансамбъл „Тракия“, танцова формация „Настроение“ и други състави, от които Дарина е започнала творческият си път. Съвсем скоро солистката на ансамбъл „Тракия“ издаде четвъртия си албум, който е озаглавен „Дар от Тракия“. Той съдържа 22 народни  песни, които през годините са осъществени с различни инструментални състави.  

"Името на албума не е случайно избран  и това е моят подарък към всички почитатели на красивата тракийска песен",  казва народната  певица, която през 1999 г. прави първите си записи с оркестър „Тунджански звуци“.

Юбилейният диск, издаден от пловдивското студио „Музикален свят“, съдържа доста бавни песни, не липсват и бързите, закачливи. Любопитното е, че музикалната творба  „Мама Тодорчо думаше“ е включена в учебника по музика за 7. клас. Песните от музикалния албума са събирани от възрастни хора от различни краища на Тракия. 

По този проект Дарина Славчева Славова е работила с оркестъра за народна музика на Българското национално радио, диригента Димитър Христов, оркестър „Тунджански звуци“ с ръководител Георги Иванов, инструментална група:  Кръстьо Димов, Васил Василеви и Темелко Иванов ​- кавал, Венцислав Андонов, Иван Георгиев и Добромир Велев  ​- гайда, Бисер Соколов и Николай Паскалев​ -гъдулка, Валентин Янков, Владимир Владимиров и Ивелин Божков ​- тамбура, Методи Методиев и Асен Мусов - тъпан.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?