Следвайте ни

Четете в Марица: Здравко Димитров поема хазната на червено

Акценти в утрешния брой на в. Марица:

 

Уволниха школска шефка, дават я на прокурор


Директорката на ОУ „Пенчо Славейков” Екатерина Делинова е уволнена със заповед на началника на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Основанията са финансови и административни нарушения, за които Киркова сезира прокуратурата.  

 


Благодарни пациенти ремонтират Инфекциозна клиника 

Жени, чиито деца са лекувани в Инфекциозна клиника в Пловдив, се заемат със задачата да намерят спонсори за ремонта на лечебното заведение. Както „Марица“ писа, състоянието на стаите в болницата е изключително тежко, а пари за ремонт няма. След грижите на лекарите за техните отрочета дамите решили да се погрижат за работното място на медиците и да направят по-приятен престоя на другите пациенти.

 


Три пъти обследвахме трафика за 8 години и пак тапи


През последните 8 години в Пловдив са проведени 3 обследвания на трафика, които струват на хазната близо 1 милион лева. Първото е направено в края на 2011 година, когато администрацията възлага обществена поръчка на стойност 150 хил. лева. Целта е да се състави Генерален план за организация на движението (ГПОД). Дълги години Пловдив няма подобна планировка и обследване на трафика в града, въпреки опитите на администрацията на Славчо Атанасов през 2007 и 2008 година. 

 


90 машини и 400 метачки в готовност да ринат снега

Деветдесет машини и над 400 метачки ще ринат снега, след като завали. "Техниката е в изправност", увери зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев, след като комисия от специалисти направи вчера технически преглед.

 

Здравко Димитров поема хазната на червено

В следващите 2 месеца най-важната задача за новия кмет Здравко Димитров и екипа му ще е да се състави бюджетът на Община Пловдив за следващата година. В него градоначалникът ще трябва да разпише приходите и едва тогава да реши как да ги харчи.  

Макрорамката на разходите се определя от сбора на собствените приходи, държавните трансфери и финансовите приходи (кредити и наличностите по сметките в началото на годината). Финансовите приходи могат да бъдат и с отрицателен знак и според прогнозите през 2020 година ще бъдем свидетели на този феномен.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?