Следвайте ни

Заместник-кмет на Карлово се закле като депутат от ПП ГЕРБ

Данка Люртова, досегашен заместник-кмет на Карлово стана народен представител. Днес тя положи клетва като депутат  от парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-тото Народно събрание на България. Люртова влиза на мястото на Христо Грудев, който бе избран за кмет на Асеновград и вече положи клетва и встъпи в длъжност. 

Данка Люртова бе заместник-кмет на Община Карлово два поредни мандата, неин ресор бе „строителство и контрол“.  Тя е общински координатор на ПП ГЕРБ.

Данка Люртова бе кандидат за народен представител от 17- Пловдивски Многомандатен избирателен район и бе трета в кандидат депутатската листата на партията, като от над 6700 избиратели, гласували за ГЕРБ Люртова получи 3479 гласа. Само пет преференции не  и достигнаха да влезе в списък А и да се класира за депутатската банка.

За мен да бъда народен представител е голяма отговорност, заяви Данка Люртова пред кореспондента на „Марица“ и увери, че ще работи активно в парламента. До края на седмицата ще стане ясно и в кои комисии на Народното събрание ще работи през следващите близо две години.

Очаква се овакантеният пост на заместник-кмет на община Карлово да бъде зает отново от човек на ПП ГЕРБ. В последния местен вот за кмет на общината спечели д-р Емил Кабаиванов от СДС, а Люртова като човек на ГЕРБ бе в екипа му.

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?