Академик Бултекс 99 в свободна падане - трета поредна загуба

Рилски спортист надви Академик Бултекс 99 с 91:68 в двубой от 6-ия кръг на НБЛ. За водения от Людмил Хаджисотиров тим успехът е втори пореден и общо пети. Самоковци имат само едно поражение от Балкан от началото на сезона. Пловдивчани пък допуснаха трета поредна загуба и остават с актив 2-4.

В следващия кръг на 16-и ноември Рилски спортист гостува на Берое, а Академик посреща Черно море Тича.

Рилски спортист имаше преимущество в подкошието (44-36), а и демонстрира по-разнообразна игра (24-12 асистенции). Повечето пропуски в стрелбата (52%-33%) и грешки пък усложниха задачата за баскетболистите на Академик Бултекс 99. Домакините бяха без Йордан Бозов в този мач, а Академик Бултекс 99 не разчиташе на Василие Кнежевич и Алекс Лонг. Днес пък се разбра, че в състава на Академик се завръща Седрик Боуен.

Гостите стартираха по-стабилно и на два пъти поведоха с по 5 точки, но допуснаха състезателите на Рилски спортист да се доближат до 18:19 в края на първа част. Постепенно домакините установиха контрол и обърнаха до 43:37 на почивката. Отново Рилски спортист бе по-убедителен в началото на второто полувреме и успя да натрупа 13 точки преднина, за да влезе в последната четвърт с аванс от 68:59. Серия от 8:0 за състава от Самоков вдигна разликата до 17 точки – 76:59 и до края на мача домакините нямаха проблеми да задържат комфортен аванс.

Брандън Браун и Игор Кесар изиграха силен мач за Рилски спортист, а на ниво бе и Евгени Харджирусев. Браун се отчете със 17 точки, 2 борби и 9 асистенции, а Кесар с 18 точки и 10 борби. Хаджирусев реализира 14 точки, а Зейвиър Джонсън добави 11 точки и 11 борби.

Васил Бачев бе най-полезен за Академик Бултекс 99 с 21 точки и 9 борби, а Шакир Смит добави 17 точки и 6 борби. Обрад Томич остана само с 6 точки, а Уилям Пери бе на терена по-малко от 3 минути.
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?