Оряшкова с медал и на сумо

Най-успешната българска самбистка Мария Оряшкова продължава да печели медали от престижни турнири и шампионати.

Този път тя си тръгна с бронз от Световното първенство по сумо, което се проведе в Япония.

В Осака националката ни стигна до третото място на почетната стълбичка след победи над представителки на Полша и Норвегия.

В полуфинала панагюрката отстъпи от силна състезателка на домакина Япония, а в битката за третото място се наложи над бразилка. Оряшкова мина и през задължителна допинг проба преди старта на състезанието.

 „Най-тежката част от състезанието бе часовата разлика. То стартира в 8:30 местно време, което се падаше 2:30 през нощта българско“, сподели Оряшкова.

За първи път Световното първенство се проведе на три дохиота и в типично японски стил залата бе на открито. Надпреварата бе отложена с един ден заради мощния тайфун Хагибис, който премина през източната и централната част на Япония и предизвика хаос и десетки жертви.

На Световното първенство по сумо в Осака страната ни бе представена от трима национали, от които двама се завръщат с бронзови отличия. Освен третото място на Оряшкова, на същата почетна стълбица се качи и Пенчо Дочев. Третият ни национал Иван Благоев записа също много достойно представяне, като след три победи и две загуби на първенството завърши на пето място в категорията си.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?