Следвайте ни

Ексклузивно: Франция отказа визи на играчи от Локо

Крушарски отива в посолството за дискриминацията на Езе и Умарбаев

Големи неприятности започват за Локомотив още преди отборът да е тръгнал за Франция, където му предстои реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Посолството на страната световен шампион е отказала визи на двама от черно-белите. Новината съощи за Марица президентът на клуба Христо Крушарски. Става въпрос за нигериецът Стивън Езе и таджикът Парвиз Умарбаев. След дипломатически совалки случаят с Умарбаев е почти решен в полза на пловдивчани. Езе обаче няма шанс за момента да получи виза.
Интересното в случая е, че и двамата са национали на своите страни и досега не са имали проблем с пътуване в която и да е държава по света. Стивън Езе дори най-често кара ваканциите си във Франция.
Ако нещо не се промени до края на работния ден, Езе, който е основен стълб в отбраната няма да може да играе в четвъртък.
Крушарски лично ще отиде във френското посолство в 16 часа, за да се запознае с мотивите за отказа.
"Нямам представа защо се получи така. Недоумявам още повече, тъй като Франция е считана за модел на либерална страна и е приютила най-много чужди граждани. Освен това е считана за люлка на модерната цивилизация.
Нас ни наказват за расизъм по абсолютно недоказани обвинения, а кажете ми какво е това от френското посолство", сподели за Марица Крушарски.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?