Следвайте ни

Ексклузивно: УЕФА наказа жестоко Локо!

Затварят трибуна Спортклуб за следващия европейски мач на черно-белите

Локомотив Пловдив отнесе жестока санкция от УЕФА за мача срещу Страсбург. При следващият домакински мач на черно-белите трибуна Спортклуб ще бъде затворена. Наказанието е по обвинение и доклад за проявен расизъм от фенове към футболисти на гостуващия тим. Донесението е дело на агенти на комисията FARE към евроцентралата. Те се внедряват в публиката и нямат нищо общо с официалните лица на двубоя. 


Холандският делегат на двубоя не е описал никакви прояви на расизъм, съобщи наш източник. Според него не е имало никакви пропуски в организацията преди, по време и след самия мач. За това говори и фактът, че черно-белите не са глобени дори с един цент. Към санкцията се добавя и задължение за следващата домакинска среща на Локо ръководството да постави на трибута Спорклуб голям банер с надпис #Equal Game срещу расизма.

 

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?