Феновете на Локо с любопитно писмо до Бойко Борисов

Феновете на Локомотив Пловдив също се включиха в инициативата Пловдив да има футболни стадиони на топниво и решиха да драснат една депеша до Министър-председателя на Републиката Бойко Борисов.

Ето апела им, без редакторска намеса:

До Премиера на Република България
Г-н Премиер,

Обръщаме се към Вас, след като с дълбоко учудване прочетохме готовността Ви да изградите нов стадион на частно дружество с държавни пари. Бихме искали да попитаме какви са аргументите Ви да бъдете толкова щедър и да дадете милиони за един частен проект, затънал в мъгла и дългове? С какво този клуб е повече, от който и да било друг в Пловдив и изобщо в България, че държавата и ние, данъкоплатците ѝ, да дадем няколко десетки милиона, за да строи този стадион? Защо сте толкова щедър и отзивчив към просията на стотина лумпени, излезли да искат нов стадион, само защото смятат, че някой им е длъжен? Ние, данъкоплатците, вече веднъж платихме за изграждането на модерната им тренировъчна база в Коматево, а сега ни грози опасността да плащаме от нашите пари и за нов стадион.

Ако искате да инвестирате в спорта и изграждането на стадиони, защо такава инвестиция не бъде насочена към реновирането на ст. „Пловдив“?! Стадион, който е на всички пловдивчани и би могъл да се ползва от всички клубове в града ни, нещо, което би било прекрасна реклама за Вас и за добрите Ви намерения за града, към който имате „особено чувство“ по ваши думи. Вместо това Вие искате да го направите само за един от футболните клубове в него.

Категорично се противопоставяме на това Ваше решение, защото то не е в интерес на Пловдив!

Толкова ли просперира Пловдив и България, че държавата да проявява такава щедрост и то за частни интереси? Това ли е най-нужното на града ни, че стигнахте дотам да уреждате един частен футболен клуб с нов стадион за милиони? Пловдив има нужда от десетки по-важни проекти, които биха били от полза на целия ни град и които биха били реализирани с въпросната сума, която ще отпуснете за този опорочен стадион! С това си решение сериозно и основателно се противопоставяте на интересите на гражданите на Пловдив, докато с реновирането на градския стадион, например, с построяването на околовръстни трасета или нов мост над Марица, ефектът от разумно изразходваните средства би бил огромен и оценен от целия ни град! Сега няма как да е така!

Локомотив Пловдив от години чака „зелена светлина“ за база за ДЮШ, неведнъж изготви както идейни, така и технически проекти за база, за трибуна „Бесика“, за цялостното реновиране на стадиона си, който все още е общинска собственост, няма „тежащи“ концесии и милиони задължения, но така и не получи грам подкрепа от Община Пловдив! За разлика от затъналия в дългове футболен клуб, на който обещахте стадион с държавни пари и който бутна стадиона си, а после изпадна във финансов колапс след фалита на века на КТБ!

И въпреки всичко Вие и голяма част от държавния апарат дойдохте на крака, за да откриете рестартирането на строежа им! На стадиона, предмет на концесия, която вече не бе спазена веднъж и за която вече 5 години не са плащани нито лев концесионни такси.

Г-н Борисов, оценяваме желанието ви да помогнете на г-н Крушарски да изгради тренировъчна база за Локомотив Пловдив. Няма как да не отбележим, че такава база се оценява на 3 милиона лева, а евентуалният строеж на стадион ще струва минимум 30 милиона. Не виждаме държавата да иска да плати тези пари , пак повтаряме минимум 30 милиона, за строителството на нашият стадион. Двойните стандарти буквално крещят.

В крайна сметка , когато община и държава вземат решение да инвестират във футболни съоръжения, то нека инвестициите да са поделени по равно за двата големи пловдивски отбора.

Като граждани на най-древния град в Европа, ние няма как да приемем Вашето решение и дълбоко вярваме, че ще промените позицията си, защото то далеч не е в интерес на Пловдив и е една доста лоша реклама за Вас като премиер и радетел за равнопоставеност в държавата ни! Осъзнавате ли какво напрежение създавате в града? Кому е нужно това? Вие и подчинените ви ще носите ли отговорност за тези си действия?

От тази трибуна заявяваме, че още в понеделник сутринта, 9 декември 2019 г., избрана от нас оперативна група ще се яви пред кметството на града , за да се срещне с градоначалника и да представи официално нашето становище по въпроса.

Категорично заявяваме, че няма да допуснем толерирането на единия клуб за сметка на другия. НАСТОЯВАМЕ за равнопоставеност и при всеки опит за злоупотреба с доверието на черно-бялата част от града, ще бъдем безкомпромисни.

Не забравяйте, че ние също можем да започнем да блокираме булеварди!

Вярваме в разума и законите в тази държава!

Обединени фенове на Локомотив Пловдив
Фенклуб Локомотив Пловдив

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?