На първа инстанция: 6 бона обезщетение за Цецо Карагьозов

Районен съд – Пазарджик присъди обезщетение от 6 000 лв. на футболният рефер Цветомир Карагьозов. 

Последният заведе иск срещу футболистът на Локомотив(Септември) Петко Апостолов за неимуществени вреди, поради накърняване на чест, достойнство и добро име, съобщи адвокатът на ищеца Стоил Малинов.

Припомняме, че на 23-ти септември, миналата година по време на срещата от шампионата на пазарджишката "А" ОФГ между Локо и Чико-Бунара(Бяга) в Септември, Апостолов удари с глава в лицето при спряла игра реферът Цецо Карагьозов, което доведе до прекратяване на мача. 

В последствие съдията си извади медицинско и заведе наказателно дело от частен характер срещу защитникът на септемврийци. 

Съдът призна Апостолов за виновен и му наложи административно наказание - 1000 лева глоба и поемане на разноските в размер на близо 400 лв.

На базата на това решение последва и делото за нанесените морални и физически вреди.

Освен компенсация от 6 000 лв. Петко Апостолов ще трябва да заплати и 600 лева адвокатско възнаграждение, 240 лева  държавна такса, 120 лева за възнаграждение за вещото лице и 276 лева лихва за забава – общо  7 236 лева.

Решението на магистратите е окончателно и влязло в сила, тъй като не е било обжалвано пред последната инстанция - Окръжен съд - Пазарджик.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?