Невероятно вкусна: Супа от агнешка главичка и лапад Понякога по Великденските и Гергьюовските празници се чудим какво да правим с изобилието от агнешко месо, което по един или друг начин е поп...
Супа от нахут и лапад – вкусно и лесно РЕЦЕПТА от Ливан Научих тази рецепта от моя приятелка ливанка, която е лекар-диетолог. В България много я впечатлиха лапада и копривата. В Ливан много използ...
Лапад с булгур и домати на фурна РЕЦЕПТА от Светите земи Мнозина от вас ще се почудят, какъв лапад по Светите земи, това е растение от Стария континент. И това е така. Оригиналната рецепта на това ...
Кюфтенца от лапад с булгур по сирийска РЕЦЕПТА Живях няколко години в Сирия, в град Хомс и в столицата Дамаск, там се научих на 1001 ястия с булгур, който не е разпространен много в бълга...
Огретен с лапад - леко пролетно ястие РЕЦЕПТА Необходими продукти: 1 кг лапад1 кг картофи3 супени лъжици растителна масло1 глава кромид лук2 скилидки чесън3 - 4 яйца120 мл прясн...
С шеф Чакъров в школската столова: Доматен шот и хапки здраве за 3. А клас Бабите някога са заравяли бабека в пепел, защото не е имало вакуумни торбички. За да не го съсипе кислородът - от зимата, когато се прави, д...
Сарми от лапад по РЕЦЕПТАТА на баба За любителите на пролетните зелени гозби – вкусните сърми от лапад, по рецепта на моята баба Василка. Предварителна застраховк...
Лазаня с лапад, но не от Италия, а от Източните Родопи В сезона на лапад сме, да го използваме максимално! Има различни варианти за приготвянето на лазаня, с различни кори. Като начало набавете с...
Какво да сготвим за Лазаровден: Три рецепти на баба Лазаровден е денят, в който младите момичета обикалят съседите и събират яйца за предстоящия Великден. На трапезата задължително ...
На прага на Лазаровден: Ястията, които задължително трябва да присъстват на трапезата Какво трябва да присъства на трапезата за Лазаровден – символика, традиции и идеи за постни ястия Лазаровден не е само денят на...
В сезона на лапада сме! Използвайте го максимално – вкусен и полезен! СНИМКИ Лападът е една от ценните храни през пролетния сезон, от които не бива да се лишаваме и трябва да включваме редовно в менюто си. Той ...
Д-р Йорданка Господинова: След постите преходът към обичайното хранене да бъде постепенен Ако след дългия пост веднага се консумират големи количества месо, яйца и млечни продукти, това може да предизвика стомашно неразположение, ...
Хит рецепта на сезона: Агнешко с лапад - перфектно за вечеря и за Великденската празнична трапеза РЕЦЕПТА Агнешко с лапад – вкусно и свежо за Великден: Тайната на перфектната рецепта На великденските празници трапезите са богато от...
Три седмици преди Великден: Търговци напомпаха агнешката мръвка до 34 лв. за кило Остават три седмици до големия християнски празник Великден. Търговските вериги тепърва ще се зареждат с агнешко месо, което традиционно бъл...
Бърза и здравословна: Вкусна скумрия с ориз и лапад РЕЦЕПТА На 25 март отбелязваме Благовещение – един от най-светлите християнски празници, носещ посланието за нов живот и надежда На т...
Файненшъл таймс: Паника в Европа - преговорите за Украйна продължават без нея! Не в Лондон, а в Москва